• tsja, maar weer eens een blogje

  3 mei 2021

  Gek hoor: ondanks weinig vaste agendapunten gaat de tijd toch snel. Het lijkt wel of de weken nog veel sneller gaan dan voor corona. De dag is zo om en dan bedenk je je "oh ja, dat had ik ook nog willen doen, en dat, en dat" en dan is het alweer bedtijd.

  Maar goed, de lente is met aardig weer op komst aan het einde van de week. Ook De Stut trok alweer aan mijn jasje, ik moet gaan nadenken over het komende seizoen, de website moet bijgewerkt worden, ouder werk eraf, nieuwer werk erop etc.

  Dus .... hop! Niet langer treuzelen .... aan het werk!

  Lees meer >> | 190 keer bekeken

 • Even niets, maar ja ... toch doorgaan

  17 januari 2021

  De lessen liggen al sinds 15 december stil. Wanneer we verder gaan .... geen idee, afwachten wat er gaat gebeuren.

   

  Toch doorgaan!

  Geen lessen geven mij zelf wel tijd om te tekenen. In mijn thuisatelier (voor slecht weer, quarantaine of gewoon de deur niet uit mogen) ben ik bezig met een grote tekening van een afbraak flat. In mijn atelier in de Mariaschool ben ik bezig aan de grote tekening over 100 jaar Mariaschool. Een expositie hierover zou in september 2020 gehouden worden in het gemeentehuis, maar ja ... uitgesteld. Er zit nu totaal geen druk achter, maar uiteindelijk wil ik er wel eens af zijn.

  Verder heb ik me voorgenomen mijn coronakapsel vast te leggen. Net voor de kerst had ik naar de kapper gewild ... maar ja, lockdown. Dan maar van de nood een deugd gemaakt. Elke keer dat ik in mijn atelier aan het werk ga, leg ik eerst even mijn kapsel vast. Ik ben benieuwd hoe dat er op 9 februari uitziet of later wanneer ik weer naar de kapper kan. 

  Lees meer >> | 249 keer bekeken

 • weer aan de slag

  19 november 2020

  Na twee weken gedwongen coronavakantie voor het hele land gaan we vanaf vandaag weer lekker aan de slag! Het is logisch dat de uitgevallen lessen in januari 2021 worden ingehaald. Zo wordt een herfstseizoen een strippenkaart!

  Lees meer >> | 255 keer bekeken

 • strengere maatregelen

  4 november 2020

  gezien alle besmettingen, ziekenhuisdrukte etc. gaan we toch weer naar strengere maatregelen. Het is niet anders: met elkaar moeten we er voor zorgen dat de ziekenhuizen het werk aan kunnen èn meteen zorgen dat we elkaar niet besmetten.

  Daarom even geen lessen de komende twee weken (of langer, dat zien we dan wel). Het wordt zo wel een raar seizoen: knipperlichtlessen, stoplichtgebieden etc. Maar ja, als je de kerst met elkaar wilt vieren, dan moeten we er wat voor over hebben. En dan maar afwachten of het inderdaad kan. Ik zou het ondertussen wel erg fijn vinden de kinderen en kleinkinderen eens weer in het echt te zien.

  Lees meer >> | 265 keer bekeken

 • veranderingen

  1 september 2020

  Zo heb je niets te doen door Covid-19, zo heb je het druk! T'is even wennen en schakelen!

  Vanaf 2 september ga ik bij Paviljoen Westerhout in Beverwijk een groep senioren begeleiden. En vanaf 10 september een groep senioren bij De Stut in Heemskerk op donderdagochtend.

  Verder ben ik bezig mijn eigen schildergroepen weer op te zetten. De woensdagavond heb ik daarom moeten verzetten naar dinsdagavond. De donderdagavond gaat gewoon door met 4 personen. Van de donderdagmiddaggroep heeft nog niet iedereen gereageerd. Daarom weet ik nog niet of we in het atelier gaan of naar het scoutinggebouw. Afwachten, geen ramp, want ik begin pas vanaf 22 september. Dan geeft ruimte om rustig te wennen aan de nieuwe seniorengroepen.

  En dan ook nog tijd vinden voor mijn eigen werk, het huishouden, man en kinderen. En rust.

  Lees meer >> | 321 keer bekeken

 • Tijd voor een nieuwe blog

  23 augustus 2020

  Ik kreeg van exto een reminder dat ik al een hele tijd niet op exto was geweest om iets te posten of te plaatsen. Ik kijk net op blogs .... en tot mijn verbazing was de laatste blog een jaar geleden! OEI! Ongemerkt is er, tot aan de Corona-toestand, best veel gebeurd.

  De cursussen zijn vorig jaar gewoon van start gegaan met nieuwe mensen en met oudgedienden. In januari 2020 gingen deze gewoon weer verder tot aan 15 maart: toen heb ik alles stopgezet en de deelnemers  online-tekenlessen aangeboden. Niet iedereen had daar oren naar, maar een enthousiast clubje ging door tot 1 juni. Er bleef er nog eentje over, die zelfs in de zomer nog verder getekend heeft. Top!

  Voor mezelf ging er heel veel NIET door: in mei Ezels en Kwasten in Wijk aan Zee, eind juni het Open Huis in het kader van 100-jaar Mariaschool, in juli decors maken voor de Nationale Jamboree van Scouting, in september de groepstentoonstelling 100 jaar Mariaschool in het gemeentehuis. En dan ben ik vast nog wel iets vergeten.

  Wat gaat er nog wel door (zoals het er nu voorstaat): in september ga ik de teken- en schilderlessen bij De Stut in Heemskerk begeleiden. Spannend, nieuwe mensen, nieuwe omgeving en hoe gaat dat op 1,5 meter?

  Verder ben ik bezig met het organiseren van de woensdagavond- en donderdagavond lessen. Waar het op hangt? De mogelijkheden op 1,5 m in het atelier. De donderdagmiddaglessen gaan wel door, maar op een grotere locatie nl. het scoutinggebouw in park Assumburg.

  En wat doe ik zelf? Lekker tekenen aan een grote tekening over 100 jaar Mariaschool. Er staan heel veel portretjes op, dus veel werk. Maar ik heb geen haast, het jubileum is in 2021: 101-jaar Mariaschool!

  Lees meer >> | 284 keer bekeken

 • vakantie!

  21 juli 2019

  Het Open Huis Mariaschool op 6 juli was een succes en vooral heel gezellig. Het was een goede opmaat voor het 100-jarig jubileum van de Mariaschool in 2020.

  Daarna kon de vakantie beginnen. Ik heb geen workshops gepland, wel ga ik zelf aan de slag; eerst lekker tekenen bij Buitenkunst en eind augustus een week schilderen in Amsterdam. Ik hoop hier weer genoeg inspiratie op te doen om door te geven tijdens mijn lessen die eind september/begin oktober weer gaan beginnen. Kortom: wordt vervolgd.

  Nu eerst even lekker of juist niet lekker genieten van het hete weer dat eraan gaat komen.

  Fijne vakantie iedereen!

  Lees meer >> | 482 keer bekeken

 • Even opruimen ...pfff

  27 mei 2019

  Echt pffff .... want onder het kopje "exposities" kon je lezen dat ik het de afgelopen weken erg druk gehad heb met diverse evenementen.

  Allereerst de kunstroute bomenbuurt beverwijk op 12 mei: dat was een goed bezocht evenement waar het weer goed aan meewerkte. Omdat ik nog geen exposities gepland had, behalve Ezels&Kwasten, deed ik mee. Ik had een plekje in de Bethelschool gekregen. Iemand had geturfd en er waren iets van 150 bezoekers in de school geweest.

  Daarna begon op 16 mei Ezels&Kwasten in Wijk aan Zee. Het evenement bestaat al 17 jaar en ik doe al 14 jaar mee. Waarom? Gewoon ... omdat het kan en omdat het erg gezellig is in Wijk aan Zee. Het thema was dit jaar "Cultural Connection". Sommige deelnemers vonden dit moeilijk, maar wanneer je het dicht bij huis, bij jezelf dus, zoekt, valt dat wel mee. Wat verbindt mensen? Eten en drinken, want dat doet iedereen. Tijdens het openingsdiner heb ik foto's gemaakt van hoe mensen aan tafel zitten en hoe ze communiceren: dat werd een schilderij, dat bij de veiling ook verkocht is. Tussen de vakantiefoto's van Jordanië van april jl. vond ik een foto tijdens de nacht in de woestijn met bedoeinen en Nederlanders bij het kampvuur - ook een cultural connection. Dit schilderij blijft nog even bij me.

  Op 18 mei even een tussenactiviteit: de cultuurmarkt in Heemskerk. Hier heb ik vooral mijn cursussen verkocht. Ook nuttig voor het najaar.

  Op vrijdag 24 mei moesten we onze werken voor de wedstrijd en veiling bij E&K inleveren en 's avonds was de prijsuitreiking. Eén van mijn werken was genomineerd, alleen weet ik niet welke. Op zaterdag 25 mei was de kijkdag in de Moriaan in Wijk aan Zee. Dit t.b.v. de veiling die 's avonds was. Deelnemers konden ook hun eigen werk naast de veilingwerken exposeren: dus stond ik de hele dag in De Moriaan. De veiling was dit jaar vrij kort, omdat er minder deelnemers waren. Erg jammer. Eén schilderij van mij werd verkocht.

  Zondag 26 mei moest ik weer aan de bak, want het kunst- en muziekfestival in het Heemskerkerduin. Een aantal jaren geleden bestond dit evenement ook al, maar door organisatorische problemen kon het niet doorgaan. Dit jaar werd het weer opgepakt en ja, dan wil je wel meedoen, want het is tenslotte in je eigen dorp.

  En vandaag kon het grote opruimen gaan beginnen. Gelukkig is alles thuis weer opgeruimd, hangen er weer schilderijen in het atelier, is daar ook weer aan de kant. Heerlijk!!!

  Lees meer >> | 505 keer bekeken

 • mooie tentoonstelling geopend in Heemskerk

  16 maart 2019

  De stichting Kijk!Heemskerk heeft vanmiddag in het gemeentehuis van Heemskerk een mooie tentoonstelling geopend van Len Beentjes: magisch realistische schilderijen en fijne pentekeningen met veel verborgen details. Mooi om te zien.

  Door de stichting ben ik benaderd om ook vrijwilligerswerk bij hen te komen doen: kunstenaars zoeken en bezoeken, inrichten, plannen ... kortom ze zoeken mensen. Wel een mooie aanvulling op mijn werk. Hoe het verder gaat, dat laat ik nog wel weten.

  Lees meer >> | 508 keer bekeken

 • Een week en 48 bomen later

  10 maart 2019

  Afgelopen vrijdag is de zaag in de oude bomen van de oprijlaan van kasteel Marquette gegaan. A.s. maandag zal alles worden afgerond, dan zijn alle 48 oude linden en beuken gerooid. Het was onvermijdelijk. Wat blijft zijn de schilderijen, blijft jammer maar het is niet anders.

  Ik hoop dat men in het algemeen beter op gaat letten wat er om hen heen gebeurd, dat men gaat nadenken. Ik hoop het, maar gezien de diverse reacties op facebook, vrees ik het ergste. Aankomende herfst worden er nieuwe bomen geplant, dat wel.

  Dit was, voor zo ver ik het nu kan bekijken, de laatste blog over de bomen. Op naar nieuwe horizonten.

  Lees meer >> | 513 keer bekeken

 • Meer blogs >>