• Nieuwe basiscursus in september

  15 juni 2021

  In september start ik weer een nieuwe basiscursus tekenen. Maar daaraan voorafgaand een informatiebijeenkomst waarin ik ga uitleggen wat en hoe we het gaan doen. De deelnemers kunnen dan alvast even snuffelen aan het atelier waar ze les gaan krijgen, één van de oefeningen meedoen, het werkboek inzien etc. 

  Lees meer >> | 321 keer bekeken

 • voorjaar ... zomer ... herstart activiteiten in de herfst!

  24 mei 2021

  Het voorjaar is al een tijdje onderweg, hoewel het soms herfst lijkt, maar de zomer komt eraan met vakanties in het vooruitzicht. En met de tijd worden de maatregelen ook versoepeld.

  Versoepelingen . activiteiten worden weer opgestart. De komende weken ga ik nadenken over lessen: hoe - wat - waar. De lessen in ontmoetingscentrum De Stut zijn ondertussen weer in de opstartfase: ze beginnen in de week van 6 september weer. In diezelfde week wil ik ook mijn eigen lessen weer beginnen. Verdere informatie volgt.

  Lees meer >> | 312 keer bekeken

 • tsja, maar weer eens een blogje

  3 mei 2021

  Gek hoor: ondanks weinig vaste agendapunten gaat de tijd toch snel. Het lijkt wel of de weken nog veel sneller gaan dan voor corona. De dag is zo om en dan bedenk je je "oh ja, dat had ik ook nog willen doen, en dat, en dat" en dan is het alweer bedtijd.

  Maar goed, de lente is met aardig weer op komst aan het einde van de week. Ook De Stut trok alweer aan mijn jasje, ik moet gaan nadenken over het komende seizoen, de website moet bijgewerkt worden, ouder werk eraf, nieuwer werk erop etc.

  Lees meer >> | 320 keer bekeken

 • Even niets, maar ja ... toch doorgaan

  17 januari 2021

  De lessen liggen al sinds 15 december stil. Wanneer we verder gaan .... geen idee, afwachten wat er gaat gebeuren.

   

  Toch doorgaan!

  Geen lessen geven mij zelf wel tijd om te tekenen. In mijn thuisatelier (voor slecht weer, quarantaine of gewoon de deur niet uit mogen) ben ik bezig met een grote tekening van een afbraak flat. In mijn atelier in de Mariaschool ben ik bezig aan de grote tekening over 100 jaar Mariaschool. Een expositie hierover zou in september 2020 gehouden worden in het gemeentehuis, maar ja ... uitgesteld. Er zit nu totaal geen druk achter, maar uiteindelijk wil ik er wel eens af zijn.

  Lees meer >> | 391 keer bekeken

 • weer aan de slag

  19 november 2020

  Na twee weken gedwongen coronavakantie voor het hele land gaan we vanaf vandaag weer lekker aan de slag! Het is logisch dat de uitgevallen lessen in januari 2021 worden ingehaald. Zo wordt een herfstseizoen een strippenkaart!

  Lees meer >> | 377 keer bekeken

 • strengere maatregelen

  4 november 2020

  gezien alle besmettingen, ziekenhuisdrukte etc. gaan we toch weer naar strengere maatregelen. Het is niet anders: met elkaar moeten we er voor zorgen dat de ziekenhuizen het werk aan kunnen èn meteen zorgen dat we elkaar niet besmetten.

  Daarom even geen lessen de komende twee weken (of langer, dat zien we dan wel). Het wordt zo wel een raar seizoen: knipperlichtlessen, stoplichtgebieden etc. Maar ja, als je de kerst met elkaar wilt vieren, dan moeten we er wat voor over hebben. En dan maar afwachten of het inderdaad kan. Ik zou het ondertussen wel erg fijn vinden de kinderen en kleinkinderen eens weer in het echt te zien.

  Lees meer >> | 398 keer bekeken

 • veranderingen

  1 september 2020

  Zo heb je niets te doen door Covid-19, zo heb je het druk! T'is even wennen en schakelen!

  Vanaf 2 september ga ik bij Paviljoen Westerhout in Beverwijk een groep senioren begeleiden. En vanaf 10 september een groep senioren bij De Stut in Heemskerk op donderdagochtend.

  Lees meer >> | 444 keer bekeken

 • Tijd voor een nieuwe blog

  23 augustus 2020

  Ik kreeg van exto een reminder dat ik al een hele tijd niet op exto was geweest om iets te posten of te plaatsen. Ik kijk net op blogs .... en tot mijn verbazing was de laatste blog een jaar geleden! OEI! Ongemerkt is er, tot aan de Corona-toestand, best veel gebeurd.

  De cursussen zijn vorig jaar gewoon van start gegaan met nieuwe mensen en met oudgedienden. In januari 2020 gingen deze gewoon weer verder tot aan 15 maart: toen heb ik alles stopgezet en de deelnemers  online-tekenlessen aangeboden. Niet iedereen had daar oren naar, maar een enthousiast clubje ging door tot 1 juni. Er bleef er nog eentje over, die zelfs in de zomer nog verder getekend heeft. Top!

  Lees meer >> | 418 keer bekeken

 • vakantie!

  21 juli 2019

  Het Open Huis Mariaschool op 6 juli was een succes en vooral heel gezellig. Het was een goede opmaat voor het 100-jarig jubileum van de Mariaschool in 2020.

  Daarna kon de vakantie beginnen. Ik heb geen workshops gepland, wel ga ik zelf aan de slag; eerst lekker tekenen bij Buitenkunst en eind augustus een week schilderen in Amsterdam. Ik hoop hier weer genoeg inspiratie op te doen om door te geven tijdens mijn lessen die eind september/

  Lees meer >> | 607 keer bekeken

 • Even opruimen ...pfff

  27 mei 2019

  Echt pffff .... want onder het kopje "exposities" kon je lezen dat ik het de afgelopen weken erg druk gehad heb met diverse evenementen.

  Allereerst de kunstroute bomenbuurt beverwijk op 12 mei: dat was een goed bezocht evenement waar het weer goed aan meewerkte. Omdat ik nog geen exposities gepland had, behalve Ezels&Kwasten, deed ik mee. Ik had een plekje in de Bethelschool gekregen. Iemand had geturfd en er waren iets van 150 bezoekers in de school geweest.

  Lees meer >> | 644 keer bekeken

 • Meer blogs >>