• Bomen schilderen

  24 februari 2019

  Afgelopen vrijdag las ik in het Noord-Hollands Dagblad dat de kapvergunning die door de gemeente aan PWN is verleend om de bomen van de oprijlaan van kasteel Marquette te mogen kappen door de rechter gegrond is verklaard.  Heel erg jammer dat deze prachtige oude bomen voor een plan moeten wijken.

  Daarom .... het was prachtig weer ... dus .... op naar de oprijlaan om de bomen te schilderen, nu het nog kan.

  Er kwamen best veel mensen langs, die even wilden kijken, even wilden kletsen, even hun afkeur wilden meedelen en mensen die het ook heel jammer vinden dat dit moet gebeuren.

  Ik ben benieuwd wanneer het gaat gebeuren, want ik zag al reigers met takken in de bek richting hun nest gaan. Als de reigers als aan het nestelen zijn, dan zijn er vast nog meer soorten bezig. Het vastgestelde broedseizoen begint pas half maart, maar nu met dit warme weer, hoe zal het gaan. Het hekwerk langs de oprijlaan is al deels verwijderd ... wanneer komt de zaag?

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 420 keer bekeken

 • Plannen maken voor het voorjaar 2019

  3 januari 2019

  Er worden wat dingen duidelijker ...

  Op 17 januari zal ik een operatie ondergaan, waardoor er in januari en februari (bijna) geen les ga geven. Zoals het er nu uitziet ga ik vanaf 28 februari weer starten met een korte cursusreeks van 5 lessen. Meer informatie volgt nog.

  Begin maart doe ik weer mee met de Decoratie, een kunst- en antiekbeurs. In voorgaande jaren werd deze op kasteel Marquette in Heemskerk gehouden, maar nu is het bij Duin&Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook hierover volgt later meer informatie.

  In mei is het weer een drukke periode: 12 mei doe ik mee op de kunstmarkt bij de kunstroute bomenbuurt in Beverwijk: hier geef ik o.a. een workshop tekenen met gum. Ook hier later meer.

  In Heemskerk wordt weer een cultuurmarkt gehouden in het centrum, op zaterdag 18 mei. Hier doe ik dit jaar wel aan mee: mag ook wel in je eigen dorp. Het wordt saai, want ook hierover later meer.

  En als klap op de vuurpijl wil ik ook weer meedoen met Ezels en Kwasten, maar daarover is nog helemaal geen informatie beschikbaar.

  Kortom: het wordt drukdrukdrukker ... maar wel weer leuk.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 365 keer bekeken

 • kerstvakantie

  23 december 2018

  Het is kerstvakantie en we hebben het huis vol met familie, heel erg druk maar vooral gezellig.

  Ik wens iedereen dan ook net zulke fijne feestdagen en een gezond 2019!

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 399 keer bekeken

 • Bomen tekenen

  11 november 2018

  Vandaag had ik een middag bomen tekenen op de oprijlaan van kasteel Marquette georganiseerd, nu het nog kan. Er is nl. een kapvergunning verleend om de oude beuken en linden te kappen en te vervangen door jonge koningslinden. Aangezien de oude bomen nog vele jaren mee kunnen volgens de boomdeskundigen, is er al jaren protest tegen de kap. De procedure voor het indienen bij de rechtbank van bezwaren duurt nog tot eind november. Dus nu kon het nog. We werden getrakteerd op prachtig herfstweer, een beetje zon, wat wind, een aantal tekenaars en vele bezoekers met wie een praatje werd gemaakt.

  Een mooie middag om te genieten onder de bomen. Toch echt jammer dat er gekapt gaat worden, tenzij er nog een wonder gebeurt en er iemand een kostbaar bezwaar bij de rechtbank indient met goede argumenten waarom de kap niet door mag gaan.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 379 keer bekeken

 • Het tekenseizoen staat op beginnen!

  26 september 2018

  Nog een paar nachtjes slapen en de eerste cursusavonden gaan weer van start op dinsdagavond, woensdagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. 

  Ik heb er in ieder geval weer zin in: het zal de eerste weken best wel weer als druk overkomen na een relatief rustige zomer, even wennen dus. Want niet alleen de cursusavonden komen eraan ook Heel Heemskerk Tekent dient zich al snel aan: op 7 oktober een hele dag bij kasteel Assumburg, daarna een paar keer workshops bij Heliomare. Druk maar heel erg leuk om te doen. En op maandagavond ga ik zelf ook nog naar een schildercursus in Amsterdam. Allemaal inspirerende activiteiten!

  Lees meer >> | 0 Reacties | 385 keer bekeken

 • misverstanden voorkomen

  22 augustus 2018

  om misverstanden te voor komen heb ik 2 blogs verwijderd over een basiscursus in 2018.. Vorig jaar was ik aan het nadenken over het starten van een nieuwe basiscursus tekenen. Dat was vorig jaar en inderdaad eind januari 2018 is er inderdaad een basiscursus gestart op dinsdagavond.

  Omdat de avonden nu geheel gevuld zijn is het voor mij niet mogelijk om nog een avondcursus te starten. En om tijd en ruimte voor eigen werk over te houden wil ik ook niet meer dan 4 dagdelen per week lesgeven. Dit zijn goed overwogen standpunten.

  In januari 2019 probeer ik wel weer een nieuwe basiscursus te starten. Dan hoop ik dat de huidige deelnemers van de vervolgcursus willen doorstromen naar één van de andere tijdstippen. Zo blijft het mogelijk voor een ieder om 1x per jaar de basiscursus te gaan volgen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 322 keer bekeken

 • (para)Sol niet met de bomen

  10 juli 2018

  Drukke weken! Op 1 juli organiseerde ik een schilderevenementje onder de bomen van de oprijlaan van Kasteel Marquette hier in Heemskerk. Dit om aandacht te vragen voor het behoud van de statige beuken en linden van het voorste deel van de oprijlaan. De PWN, beheerder van het landgoed, heeft een kapvergunning aangevraagd voor dit deel, om een plan van 35 jaar geleden te volmaken. Het College van B&W is voornemens deze vergunning te verlenen. Omdat er in voorgaande jaren ook al genoeg om te doen was hebben ze de gemeenteraad om advies gevraagd. In 2014 stemde de raad nog tegen kap, nu in 2018 was de stemming totaal omgeslagen. Slechts 2 partijen waren tegen de kap. De andere partijen onthielden zich of stemden tegen. 

  De gemaakte werken van vorige week hebben we afgelopen week elke dag tentoongesteld bij het bezoekerscentrum van de kasteeltuin bij kasteel Assumburg. Zo hielp het ene kasteel het andere. Heel veel gesprekken werden er gevoerd, niet alleen tussen de kunstenaars maar vooral met de bezoekers van de tuin. We hebben heel veel handtekeningen opgehaald tegen de kap. Ook snappen heel veel mensen niet waarom de bomen gekapt moeten worden. 

  Zo zaten we vrijdag bij de kasteeltuin toen er een autootje van NH-nieuws de parkeerplaats opdraaide. Met een gekke bek zeiden we "die komt voor ons!" En toen ging hij weer weg, maar bleef toch weer staan. Coby moest toch naar huis, fietste langs de auto en sprak de bestuurder aan en zo kwam van het een het ander. Wanneer we hem de nodige info konden toesturen dan kon hij kijken of het een item zou kunnen zijn, maar dan moesten we wel met een ludieke actie komen.

  Na wat heen en weer geapp, kwamen we op het idee, na een suggestie van Frank (fotograaf) om onder een parasol op de oprijlaan te gaan zitten. Wanneer de bomen gekapt zijn is er nl. geen sfeer meer, maar vooral geen schaduw en alleen maar warme stenen. Slecht voor mens, dier en plant.

  Dat hebben we doorgegeven en de tv komt! Woensdagochtend om 9.30 uur! 

  Kijken wat dat weer oplevert. Dit is wel mijn laatste actie, want hierna moet ik weer hard aan het werk voor deco-art: decors maken voor 2 scoutingevenementen in Zeewolde.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 336 keer bekeken

 • Kunstfietsroute Castricum 2-3 juni

  27 mei 2018

  Het ene evenement is nog maar net voorbij of het volgende dient zich alweer aan. Drukke tijden!

  Zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt de Kunstfietsroute Castricum georganiseerd. Ik ben gevraagd of ik bij atelier "Anders Bekeken"  de gastexposant wil zijn. Bij "Anders Bekeken" werken mensen met een beperking in het atelier. Ze maken keramiek en schilderijen: ik ben benieuwd wat ze dit jaar laten zien. Vorig jaar was het heel bijzonder.

  De stops in de kunstfietsroute zijn open van 11 tot 17 uur. Op zondag wordt er op elke locatie ook nog iets van muziek of poëzie gebracht. Ik ben benieuwd wat er bij ons is.

  Atelier Anders Bekeken is te vinden aan het Watertorenpad in Bakkum, tegenover restaurant "De Oude Keuken", op het terrein van Dijk en Duin.

  Kom vooral langs, op de fiets!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 401 keer bekeken

 • Ezels en kwasten alweer voorbij

  27 mei 2018

  Vrijdag was de afsluiting van het schilderen: de prijsuitreiking. Dit jaar wa

  Gisteren was de laatste dag van Ezels en Kwasten. Tijdens deze dag kon het publiek alle gemaakte werken, die deze week gemaakt zijn, komen bekijken in De Moriaan. Daarnaast konden de deelnemers ook nog hun eigen andere werk op een kunstmarktje aan de man brengen. Ondanks het fraaie zomerweer is er best nog veel bezoek geweest.

  's Avonds was er de veiling. Ongeveer de helft van alle ingebrachte werken werden verkocht. Ook ik hoefde na afloop niets meer mee naar huis te nemen: alles verkocht dus. Heel erg fijn. En nu op naar het volgende evenement.

  Het was weer een fijne week, bedankt organisatie en bedankt fijne deelnemers.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 335 keer bekeken

 • Ezels en kwasten 2018

  21 mei 2018

  Zo, Ezels en Kwasten is al 4 dagen onderweg, nog 5 te gaan.

  Was het de eerste dag te koud om buiten te gaan schilderen, nu is dat echt niet meer het geval, eerder te warm. Vrijdag heb ik dus niet buiten gewerkt, vandaag (maandag, 2e pinksterdag) wel. Het was even lastig een goed plekje te vinden, want schaduw was gewenst en dan ook nog in de goede richting, zodat ik geen tegenlicht zou krijgen. Het was weer heerlijk om te doen, alleen kon ik het goed merken dat ik lang niet buiten had gestaan. 

  Maar goed, ik heb al 2 themawerken af, vandaag was een extraatje. Morgen weer verder met het thema "beperkt houdbaar".

  Lees meer >> | 0 Reacties | 359 keer bekeken

 • Meer blogs >>