Lessen in 2019:

normaal gesproken zou ik in half januar/begin februari weer starten met de teken- en schilderlessen. Maar ... omdat ik zit te wachten op een oproep voor een chirurgische ingreep (niets ernstigs) kan ik op dit moment geen planning maken. 

Op dinsdagavond: vervolglessen tekenen

Deze cursus is het vervolg op de basiscursus met de tekenmethode van Betty Edwards. Door op een andere manier te leren kijken, met je rechter hersenhelft,heeft  de cursist stap-voor-stap in het voorjaar leren tekenen. In de vervolgcursus wordt opnieuw aandacht besteed aan lijn, ruimte, verhoudingen en perspectief, licht en donker maar dan op een andere manier. In de laatste paar lessen staat de kleurenleer en een uitwerking ervan met acrylverf op het programma.

De cursus bestaat uit 11 lessen en gaan beginnen op dinsdag 2 oktober 2018.

 Lestijd: 19.30 tot 21.30 uur

Kosten: € 137,50

Op woensdagavond:  tekenen en schilderen

In deze lessen  teken- en schilderopdrachten, met eigen inbreng, met houtskool, krijt en acrylverf.

Deze cursus bestaat  uit 10 of 11 lessen, te beginnen op woensdag 3 oktober 2018, van 19.30  tot 21.30 uur. We overleggen nog over of de les op 5 december doorgaat.

De kosten bedragen € 145,--, inclusief materiaal (omdat we vaker gaan schilderen, heb ik de prijs wat verhoogd vanwege het duurdere papier en meer verfgebruik).

Op donderdagmiddag: teken- en schilderles:

Het programma omvat zowel tekenen als schilderen, opdrachten en vrij werken. Ook hier is het doel schilderen naar de waarneming, afgewisseld met andere opdrachten waarbij de creativiteit en inventiviteit van de deelnemer wordt geprikkeld. Het materiaal is meestal acrylverf, maar op verzoek kan er ook met andere materialen gewerkt worden.

Dit blok bestaat ook uit 11 lessen, te beginnen op donderdagmiddag 4 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten € 135,00: je brengt je eigen materiaal mee.

Op donderdagavond: teken- en schilderles.

Ook deze 11 lessen omvatten tekenen en schilderen, opdrachten en vrij werken. 

De lessen starten op donderdag 4 oktober om 20.00 uur (tot 22.00 uur). De kosten bedragen € 145,00, inclusief materiaal (papier, verf, tekenmaterialen). 

Alle lessen worden gegeven in de Mariaschool, Kerkweg 40, in Heemskerk.

 

 

Workshops "lekker schilderen" 

Op aanvraag organiseer ik workshops "lekker schilderen". Deze workshops zijn vooral leuk wanneer er iets te vieren is en is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Het lekkers wordt nl. eerst geschilderd en daarna opgegeten. Als herinnering blijft het schilderij. 

In overleg kan gebak of een fruitcoctail geschilderd worden.

Deze activiteit kan gehouden worden in mijn atelier voor max. 4 personen, in het atelier van een collega tot max. 8 personen, op locatie tot max. 20 deelnemers of in een scoutinggebouw in Heemskerk.

Deze workshops kosten € 19,50 per persoon.