De proefles wordt gegeven in de Mariaschool in Heemskerk.

De ingang van de ateliers is aan de Kerklaan (nr. 40), de eerste deur aan de achterkant van het gebouw. Druk op de bel van E. v.Santen, dan kan ik van boven de deur openen. Ga de trap op, door de deur en ga dan naar het eerste atelier aan de linkerkant. De lessen worden gegeven in het atelier van Ewout van Santen.

Op dinsdagavond: Basiscursus tekenen start met proefles op 30 januari 2018

De cursus begint met een proefles/informatiebijeenkomst op dinsdagavond 30 januari 2018 (om 19.30 uur). Deze les is gratis. Aanmelden is wel fijn.

De lessen starten een week later op 6 februari. De 10e en laatste les is op 17 april.

Deze cursus is op basis van de tekenmethode van Betty Edwards. Door op een andere manier te leren kijken, met je rechter hersenhelft, leert de cursist stap-voor-stap tekenen. Zo wordt er aandacht besteed aan lijn, ruimte, verhoudingen en perspectief, licht en donker. De laatste 4 lessen worden besteed aan portrettekenen, waar ook de voorgaande aandachtspunten in worden meegenomen. 

De cursus bestaat uit 10 lessen.

De kosten bedragen € 155,00. Dit is inclusief werkboek. De materiaalkosten bedragen ongeveer € 30,00. Lestijd: 19.30 tot 22.00 uur

Op woensdagavond: vervolglessen tekenen

In deze lessen gaan we voort op de vervolglessen van de herfst: met teken- en schilderopdrachten, met eigen inbreng, met houtskool, krijt en acrylverf.

Deze cursus bestaat ook weer uit 11 lessen, te beginnen op woensdag 31 januari 2018, van 19.30  tot 21.30 uur.

De kosten bedragen € 145,--, inclusief materiaal (omdat we vaker gaan schilderen, heb ik de prijs wat verhoogd vanwege het duurdere papier en meer verfgebruik).

Op donderdagmiddag: teken- en schilderles:

Het programma omvat zowel tekenen als schilderen, opdrachten en vrij werken. Ook hier is het doel schilderen naar de waarneming, afgewisseld met andere opdrachten waarbij de creativiteit en inventiviteit van de deelnemer wordt geprikkeld. Het materiaal is meestal acrylverf, maar op verzoek kan er ook met andere materialen gewerkt worden.

Dit blok bestaat ook uit 11 lessen, te beginnen op donderdagmiddag 1 februari, van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten bedragen € 135,00, exclusief materiaal.

Op donderdagavond: teken- en schilderles.

Ook deze 11 lessen omvatten tekenen en schilderen, opdrachten en vrij werken. De kosten bedragen € 150,00. Dit is inclusief papier, materiaal.

De lessen starten op donderdag 1 februari, om 20.00 uur (tot 22.00 uur).

Alle lessen worden gegeven in de Mariaschool, Kerkweg 40, in Heemskerk.

 

 

Workshops "lekker schilderen" 

Op aanvraag organiseer ik workshops "lekker schilderen". Deze workshops zijn vooral leuk wanneer er iets te vieren is en is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Het lekkers wordt nl. eerst geschilderd en daarna opgegeten. Als herinnering blijft het schilderij. 

In overleg kan gebak of een fruitcoctail geschilderd worden.

Deze activiteit kan gehouden worden in mijn atelier voor max. 4 personen, in het atelier van een collega tot max. 8 personen, op locatie tot max. 20 deelnemers of in een scoutinggebouw in Heemskerk.

Deze workshops kosten € 19,50 per persoon.