• expositie voorbereidingen

  15 april 2022

  Zo, we zijn er weer. Druk bezig met de voorbereidingen voor de gezamenlijke expositie van 9 kunstenaars uit de Mariaschool voor Kijk!Heemskerk.

  Als spin in het web zit ik tussen Kijk!Heemskerk als planner/organisator en als contactpersoon voor mijn collega's in de Mariaschool.

  Daarnaast al bezig met het open huis van de Mariaschool op 18 juni. Wel bijzonder, want ik weet niet of ik er zelf wel bij kan zijn. Dat hangt af of ik in staat ben er te zijn na de nieuwe heup die ik ergens in juni ga krijgen.

  Daarnaast ben ik nog lekker aan het werk met pastelkrijt en bezig met lesgeven. Ook het thuisfront wil ook nog wel eens wat, dus drukdrukdruk.

   

   

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • Gewoon weer door!

  16 februari 2022

  In het vorige blog meldde ik dat ik positief op corona getest was. Na een paar dagen me een beetje hufterig voelen is de coronabesmetting zeer mild verlopen. Na 7 dagen thuisblijven en 24 uur klachtenvrij heb ik me maar weer beter verklaard. Gelukkig, want nu kunnen we weer door met de lessen. Met de deelnemers spreken we af wanneer de gemiste les ingehaald gaat worden: in de voorjaarsvakantie of na koningsdag.

   

  Lees meer >> | 63 keer bekeken

 • even geen lessen

  6 februari 2022

  de komende twee weken  even geen lessen: ik heb corona!

  Lees meer >> | 66 keer bekeken

 • WEER BEGINNEN!

  19 januari 2022

  We gaan weer beginnen! Vanaf 1 februari starten de lessen in het atelier weer tot aan koningsdag en misschien nog een weekje erbij.

  Tot 1 februari geef ik alleen nog les in De Stut en bij Paviljoen Westerhout. Om te wennen en om te kijken hoe het met de besmettingen gaat.

  En inderdaad .... alles onder voorbehoud.

   

  ZIN IN!

  Lees meer >> | 82 keer bekeken

 • Alweer december! Alweer een kleine lockdown!

  13 december 2021

  Alweer, alweer! In de buurthuizen zijn ze gestopt met alle lessen, ook ik ben met de lessen gestopt i.v.m. de grote aantallen besmettingen. Elk nadeel heb zijn voordeel, zo zei een bekende Nederlander ooit. Klopt! Geen lessen, maar wel was onze dochter over uit het buitenland met man en kinderen en die logeerden bij ons. Heel gezellig en ik had alle tijd voor ze. Na een week gingen ze weer weg, thuis in quarantaine. Ook ging ik in een soort van quarantaine: een eerste verkoudheid sinds het begin van de covidpandemie. De eerste test was negatief, gelukkig. De tweede heb ik straks, als ik dan nog uit mijn ogen kan kijken. Want terwijl ik dit typ, is het 04.30 uur, want ik kan weer niet slapen van het hoesten. Stomme kriebelhoest! En dat terwijl ik me had voorgenomen aan het begin van deze lockdownachtige periode heel veel werk te gaan doen dat was blijven liggen!  Daar is nog niets van terechtgekomen. Jammer hoor!

  Lees meer >> | 105 keer bekeken

 • Proeflessen zijn vol!

  31 augustus 2021

  Het ging snel met de inschrijvingen voor de proeflessen. Erg mooi natuurlijk, maar wel jammer voor diegenen die ook nog mee hadden willen doen.

  Hoe gaat dit verder?

  Ik zal een wachtlijst aanmaken voor een proefles en een wachtlijst voor deelnemers die nu niet geplaatst kunnen worden. 

  Lees meer >> | 129 keer bekeken

 • Tijd voor een nieuwe blog

  25 augustus 2021

  Tijd gaat snel en na een stilstand of bijna stilstand van anderhalf jaar gaan we weer aan de bak!

  Gisteren was de open middag bij De Stut, leuk om eens te zien wat er allemaal in het ontmoetingscentrum wordt gedaan aan activiteiten. Leuk ook om al een aantal deelnemers van de schilderactiviteit te zien en te spreken. En met 9 deelnemers gaat dat in ieder geval door.

  Verder ben ik bezig de proefles voor de basiscursus tekenen op de diverse media te krijgen, want zonder media-aandacht geen deelnemers voor de basiscursus.

  Raar om zelf te ervaren: ik heb een kleine anderhalf jaar ook geen kwast in handen gehad, want ik ben vooral aan het tekenen geweest. Niet getraind met schilderen en dat merkte ik goed. Vanmiddag komt de gasservice voor de atelierkachel, dus meteen aanleiding om daar maar eens lekker te gaan schilderen. Oefenen voor de schilderopdrachten ... 

  Wordt vervolgd!

  Lees meer >> | 124 keer bekeken

 • Nieuwe basiscursus in september

  15 juni 2021

  In september start ik weer een nieuwe basiscursus tekenen. Maar daaraan voorafgaand een informatiebijeenkomst waarin ik ga uitleggen wat en hoe we het gaan doen. De deelnemers kunnen dan alvast even snuffelen aan het atelier waar ze les gaan krijgen, één van de oefeningen meedoen, het werkboek inzien etc. 

  Het enige wat lastig kan zijn: de mensen moeten de trap naar de 1e verdieping op en er is geen lift. 

  Op donderdag geef ik wel les, maar deze lessen zitten al vol, mede doordat ik 2 groepen moest samenvoegen. En teveel mensen wil ik, dankzij corona, nog niet in de les hebben.

  Wel druk met ook nog De Stut en Paviljoen Westerhout erbij en een oppasdag, maar ik begin er wel weer zin in te krijgen .... eindelijk weer eens mensen zien en spreken. 

  Lees meer >> | 164 keer bekeken

 • voorjaar ... zomer ... herstart activiteiten in de herfst!

  24 mei 2021

  Het voorjaar is al een tijdje onderweg, hoewel het soms herfst lijkt, maar de zomer komt eraan met vakanties in het vooruitzicht. En met de tijd worden de maatregelen ook versoepeld.

  Versoepelingen . activiteiten worden weer opgestart. De komende weken ga ik nadenken over lessen: hoe - wat - waar. De lessen in ontmoetingscentrum De Stut zijn ondertussen weer in de opstartfase: ze beginnen in de week van 6 september weer. In diezelfde week wil ik ook mijn eigen lessen weer beginnen. Verdere informatie volgt.

  Lees meer >> | 172 keer bekeken

 • tsja, maar weer eens een blogje

  3 mei 2021

  Gek hoor: ondanks weinig vaste agendapunten gaat de tijd toch snel. Het lijkt wel of de weken nog veel sneller gaan dan voor corona. De dag is zo om en dan bedenk je je "oh ja, dat had ik ook nog willen doen, en dat, en dat" en dan is het alweer bedtijd.

  Maar goed, de lente is met aardig weer op komst aan het einde van de week. Ook De Stut trok alweer aan mijn jasje, ik moet gaan nadenken over het komende seizoen, de website moet bijgewerkt worden, ouder werk eraf, nieuwer werk erop etc.

  Dus .... hop! Niet langer treuzelen .... aan het werk!

  Lees meer >> | 168 keer bekeken

 • Meer blogs >>