Ieder jaar vindt in Wijk aan Zee de schildermanifestatie 'Ezels en Kwasten' plaats. Ieder jaar is er ook een thema. In 2010 was dat 'In the picture' waar een kunstenaar aan een bedrijf werd gelinkt. In 2011 was het thema 'Kleur bekennen' In 2012 was het thema 'Groei'.

uit 2010 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De vervalsing van Tjalf Sparnaay

2017

Het thema van Ezels en Kwasten 2017 is "De vervalsing". Dit werk is een vervalsing van een werk van Tjalf Sparnaay. Door een bezoek aan de tentoonstelling Hyperrealisme in De Kunsthal Rotterdam kwam ik op het idee omdat ik daar het boek Closer van Tjalf Sparnaay had gekocht. In het boek staan o.a. afbeeldingen van de toeristenkopieën van bekende Hollandse Meesters die Tjalf geschilderd heeft, inclusief de plastic verpakking en het prijsstickertje. Ik heb de achterkant van het boek geschilderd, inclusief streepjescode en prijssticker van het boek. Het geheel heb ik, net als de toeristische Hollandse Meesters, verpakt in plastic folie en een kartonnen achterkantje voor de stevigheid.

Recreatiegebied Marquette

2017

Het thema van Ezels en Kwasten 2017 was De Vervalsing. Ik heb een tekening gemaakt naar Renie Spoelstra, met mijn eigen inbreng naar mijn eigen foto.

Recreatiegebied Marquette

2017

Het thema van Ezels en Kwasten 2017 is vervalsing. Ik heb niet een letterlijke vervalsing gemaakt maar een tekening naar .... Renie Spoelstra. Renie Spoelstra tekent grote tekeningen naar stills van haar filmpjes van recreatiegebieden. Ik heb een tekening gemaakt van een eigen foto gemaakt in het Marquettebos in Heemskerk: in de stijl van Renie.

de damestas van Annemiek

2016

de inhoud van de tas van Annemiek

de damestas van Gemma

2016

de inhoud van de tas van Gemma

de damestas van Lisa

2016

Het thema van Ezels en Kwasten 2016 was "Binnenste buiten en onderste boven". Toen ik wat zocht in mijn tas, werd mij mijn onderwerp duidelijk: ik moest hem binnenste buiten en onderste boven keren om het gezochte te vinden. Maar .... wat hebben andere dames in hun tas? Na een kleine enquete via facebook kreeg ik een aantal lijstjes door. Deze is van Lisa.

de damestas van Marjolijn

2016

de damestas van Marjolijn

de damestas van Monica

2016

de inhoud van Monica's tas

de damestas van Nicolette

2016

de inhoud van de damestas van Nicolette, met Freekje, haar blogmuis

de damestas van Sandra

2016

de tasinhoud van Sandra

achter de facade

2013

Achter de facade was het thema van Ezels en Kwasten 2013. Dit werk heeft de 1e prijs gewonnen. Dit is de voorzijde van het 3D-werk: de facade van één van de bunkers in Wijk aan Zee. Het werk bestaat uit een dubbelzijdig geschilderd werk op papier, gehuld in perspex, en staande in 2 houten blokken, zodat het rondom bekeken kan worden. 

Achter de facade kant 2

2013

De andere kant van "Achter de facade" de binnenkant van de radarbunker in de duinen bij Wijk aan Zee, winnaar van Ezels en Kwasten 2013.

de zaaidoos

2012

In deze zaaidoos heb ik, net als oude tuinders, mijn zaden opgeslagen. Hiermee kan ik zaaien, laten opgroeien, verbinden en maken. Thema "Groei" 2012

Schilderijenkwekerij

2012

naar aanleiding van het thema "Groei" groeien er schilderijen in het bos. In de bijbehorende wedstrijd (155 werken) haalde dit werk een nominatie.

geheim breigenootschap

2010

Het Geheim Breigenootschap heeft de banken, bomen en een kiosk op het plein in Wijk aan Zee in het kader van Ezels en Kwasten 2010 ingepakt.

Zee van Staal

2010

Toegangspoort van de permanente tentoonstelling "Een Zee van Staal"