• Kunstfietsroute Castricum 2-3 juni

    27 mei 2018

    Het ene evenement is nog maar net voorbij of het volgende dient zich alweer aan. Drukke tijden!

    Zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt de Kunstfietsroute Castricum georganiseerd. Ik ben gevraagd of ik bij atelier "Anders Bekeken"  de gastexposant wil zijn. Bij "Anders Bekeken" werken mensen met een beperking in het atelier. Ze maken keramiek en schilderijen: ik ben benieuwd wat ze dit jaar laten zien. Vorig jaar was het heel bijzonder.

    Lees meer >> | 655 keer bekeken

  • Ezels en kwasten alweer voorbij

    27 mei 2018

    Vrijdag was de afsluiting van het schilderen: de prijsuitreiking. Dit jaar wa

    Gisteren was de laatste dag van Ezels en Kwasten. Tijdens deze dag kon het publiek alle gemaakte werken, die deze week gemaakt zijn, komen bekijken in De Moriaan. Daarnaast konden de deelnemers ook nog hun eigen andere werk op een kunstmarktje aan de man brengen. Ondanks het fraaie zomerweer is er best nog veel bezoek geweest.

    Lees meer >> | 553 keer bekeken

  • Ezels en kwasten 2018

    21 mei 2018

    Zo, Ezels en Kwasten is al 4 dagen onderweg, nog 5 te gaan.

    Was het de eerste dag te koud om buiten te gaan schilderen, nu is dat echt niet meer het geval, eerder te warm. Vrijdag heb ik dus niet buiten gewerkt, vandaag (maandag, 2e pinksterdag) wel. Het was even lastig een goed plekje te vinden, want schaduw was gewenst en dan ook nog in de goede richting, zodat ik geen tegenlicht zou krijgen. Het was weer heerlijk om te doen, alleen kon ik het goed merken dat ik lang niet buiten had gestaan. 

    Lees meer >> | 572 keer bekeken

  • drukke meimaand voor de boeg (en een stukje juni)

    28 april 2018

    Nu de lessen zijn afgelopen en het zomerseizoen start, wordt het weer tijd voor allerlei activiteiten. Eind april, mei en begin juni staan er weer de nodige leuke dingen op het programma.

     

     

     

     

    Van 28 april t/m 6 mei: de tentoonstelling GROEI in de Grote Kerk in Beverwijk

     

    Van 28 april t/m 6 mei staat het in de Grote Kerk in Beverwijk in het teken van Groei, Voedsel, Natuur en Mensen.

    De opening is zaterdag 28 april om 15.00 uur. Er is o.a. een bomenexpositie van kunstenaars uit de regio; ook van mij hangt er werk.

    Lees meer >> | 591 keer bekeken

  • De lente is begonnen!

    1 april 2018

    De lente is begonnen en allerlei activiteiten kondigen zich alweer aan.

    De cursussen zijn in volle gang. Ze gaan wel een weekje langer door, omdat ik een week ziek geweest ben. Vóór de meivakantie zijn we allemaal klaar voor de zomer.

    Wat zit er verder in de pijplijn? 

    Lees meer >> | 601 keer bekeken

  • Beter!

    18 maart 2018

    hoihoi,

    na een kort weekje ziekzijn, ben ik weer goed opgeknapt, alleen een resthoestje, maar dat stelt niets voor. Ik kan er weer lekker tegenaan. 

    Dinsdagavond weer mensen blijgemaakt met hun zelfgetekende handen, woensdagavond "tegeltjeswijsheid met appels": lekker schilderen en allerlei kleurencombinaties uitproberen, donderdagmiddag hoe gaat aquarelleren ook al weer na 15 jaar? en 's avonds verder met ieders project. Kortom: het was weer een enerverende en afwisselende week.

    Lees meer >> | 619 keer bekeken

  • zieke week

    10 maart 2018

    In het vorige weekend begon het allemaal .... met wat keelpijn! Ojee, laten we hopen dat het niet doorzet. Natuurlijk wel: maandagochtend ging het nog wel, daarna niet meer. Omdat ik een lopende bron van besmetting was, ik niet wist hoe het zou lopen, me toch wel ziek voelde en er toch wel een paar gevoelige mensen in al mijn groepen zitten die ik niet ziek wil maken heb ik dinsdagochtend besloten alle lessen van deze week niet door te laten gaan. Dat was wel wat, want volgens mij heb ik het nog nooit zo resoluut besloten. En dan maar hopen dat iedereen op tijd zijn/

    Lees meer >> | 558 keer bekeken

  • Decorade weer voorbij

    25 februari 2018

    Zo, de Decorade is weer voorbij. Het was weer een mooie beurs met veel stands en veel mooie dingen. Er was veel publiciteit aan gegeven. Grappig zoals ik vaak herkend werd "Oh, U bent Joke van Bree".... Ik stond weer in de bibliotheek net als de voorgaande keren, altijd gezellig met de Historische Kring Heemskerk tegenover me en Carina Kroezen naast me. Met golven kwamen de bezoekers naar de bieb, dus zo nu en dan waren er ook rustige momenten, waarin ik aan een tekening werkte. RTVIJmond kwam vandaag ook nog langs. Nu maar afwachten of het interviewtje met mij op de tv komt. Ik moet nog even uitzoeken wanneer ongeveer.

    Lees meer >> | 583 keer bekeken

  • Decorade in kasteel Marquette 23-24-25 februari

    28 januari 2018

    Dit jaar doe ik ook weer mee aan de Decorade in kasteel Marquette. Lekker dichtbij, zo'n beetje in de achtertuin!

    Ik moest wel even nadenken wat ik mee zou nemen om te laten zien en om te verkopen. Een paar tekeningen uit het zomerhuisjesproject gaan mee, wat andere tekeningen en wat schilderwerk met Heemskerk al onderwerp. Altijd leuk om iets uit je eigen woonplaats te laten zien....

    Lees meer >> | 564 keer bekeken

  • Alle lessen gaan deze week weer beginnen! Zin in!

    28 januari 2018

    De winterstop is weer voorbij, waarin ik lekker getekend heb aan het project "zomerhuisjes". Een nieuwe naam moet er ook voor komen, want het zijn allang geen zomerhuisjes meer, ze zijn platgegooid en er worden nieuwe gebouwd. Alleen moet ik nog een keer gaan kijken hoe het nu is.

    Lees meer >> | 558 keer bekeken

  • Meer blogs >>