Ik kreeg van exto een reminder dat ik al een hele tijd niet op exto was geweest om iets te posten of te plaatsen. Ik kijk net op blogs .... en tot mijn verbazing was de laatste blog een jaar geleden! OEI! Ongemerkt is er, tot aan de Corona-toestand, best veel gebeurd.

De cursussen zijn vorig jaar gewoon van start gegaan met nieuwe mensen en met oudgedienden. In januari 2020 gingen deze gewoon weer verder tot aan 15 maart: toen heb ik alles stopgezet en de deelnemers  online-tekenlessen aangeboden. Niet iedereen had daar oren naar, maar een enthousiast clubje ging door tot 1 juni. Er bleef er nog eentje over, die zelfs in de zomer nog verder getekend heeft. Top!

Voor mezelf ging er heel veel NIET door: in mei Ezels en Kwasten in Wijk aan Zee, eind juni het Open Huis in het kader van 100-jaar Mariaschool, in juli decors maken voor de Nationale Jamboree van Scouting, in september de groepstentoonstelling 100 jaar Mariaschool in het gemeentehuis. En dan ben ik vast nog wel iets vergeten.

Wat gaat er nog wel door (zoals het er nu voorstaat): in september ga ik de teken- en schilderlessen bij De Stut in Heemskerk begeleiden. Spannend, nieuwe mensen, nieuwe omgeving en hoe gaat dat op 1,5 meter?

Verder ben ik bezig met het organiseren van de woensdagavond- en donderdagavond lessen. Waar het op hangt? De mogelijkheden op 1,5 m in het atelier. De donderdagmiddaglessen gaan wel door, maar op een grotere locatie nl. het scoutinggebouw in park Assumburg.

En wat doe ik zelf? Lekker tekenen aan een grote tekening over 100 jaar Mariaschool. Er staan heel veel portretjes op, dus veel werk. Maar ik heb geen haast, het jubileum is in 2021: 101-jaar Mariaschool!

Reageer op dit bericht